Intel'in yeni canavarı Sandy Bridge testte!

İntel Gigahertz rekorları olmadan da yapabileceğini gösterdi. İntel Sandy Bridge ile yüksek sayılar yerine yeni özelliklere konsantre olmuş. Chip Online sizin için yepyeni Sandy Bridge işlemcisini dizüstü ve masaüstü bilgisayar platformlarında test etti.

Intel 2008 yılında Nehalem ile Core jenerasyonunu, bununla birlikte Thron'dan Core-2-Duo, Quad ve -Extreme işlemcilerini çıkardı. Yaklaşık bir yıl önce Westmere ile birlikte ana karttaki grafik bağımsızlığı işlemciye taşındı. Şimdi yeni atılımın zamanı : Sandy Bridge. Yeni bir mimariye sahip olan Sandy Bridge, çekirdek sayısı ve saat hızı çokluğu dikkate alınmadan yenilikler sunuyor.

Detaylarla Sandy Bridge mimarisi
Intel, Sandy Bridge ile yeni bir işlemci mimarisi sunuyor. Sandy Bridge Tik-Tak prensibi içinde bir "Tak".

Eski ayaklı saatinizin çıkardığı "Tik-Tok"lar Intel tarafından uyarlandır. Sandy Bridge'de de kullanıldığı gibi bir "Tok" yeni mikro mimariyi tanımlıyor. Intel yeni işlemcisini Core i3, i5 ve i7'ninde içinde bulunduğu Core işlemcilerin ikinci jenerasyonu olarak adlandırıyor. Bir "Tik" ise yeni ve daha küçük üretim boyunu temsil ediyor. Sandy-Bridge işlemciler 32 nm boyutunda üretildi. Aynı mimariye sahip "Ivy Bridge" işlemci ise 22 nm boyutlarına sahip olacak. Yani Ivy Bridge öngörüldüğü üzere klasik bir "Tik" olacak.

Read Users' Comments (0)

0 Response to "Intel'in yeni canavarı Sandy Bridge testte!"

Yorum Gönder